FUNCTION 2012 - LIVE

A Lungcancer Entertainment üdvözöl minden demoscene-rajongót és fotelhez ragadt scener arcot! Élőben jelentkezünk a 2012-es Function demopartyról! Reméljük, a hétvége sok-sok érdekes dolgot tartogat számunkra. Minden bizonnyal érdemes lesz idén is velünk tartani. A stream folyamatosa frissül!

Péntek 18:06
Megérkeztünk a partyplatzra. Egyelőre nem vagyunk túl sokan, talán 30 ember lehet itt az orgákkal együtt. Bíztató jelenség, hogy az első csapat akikbe belebotlottunk, lengyelek voltak - még józanul. Adok nekik még egy órát :) Kipakoltuk a cuccainkat a terem szokásos szegletébe, ezzel sikeresen elfoglaluk körülbelül 8 ember helyét. Egyébként a kezdő csapatunk így néz ki: Zsoc, BS, Ravezed, -SP- [én]. Holnap remélhetőleg még csatlakoznak hozzánk. Aki még nem indult el otthonról, az tegye meg. Jó lesz ez, lehet érezni a levegőben!

Péntek 20:10
Leadtam egy fotó rilízt, de csak azért, hogy írhassak a onelinerbe. A többi még nem tökéletes (vagy kész sincs :)), azokat úgyis éjszaka fogom befejezni :D Zsoc vadul nekiesett az Abletonnak és ezerrel hegeszti a zene entryjét (ami amúgy tök jó, én már hallottam!). Az emberek lassan gyűlnek, kezd egyenlő helyzetbe kerülni a magyar-külföldi mérleg. A lengyelek valószínűleg kibulizták magukat két hete a WeCan2012-n, ugyanis még mindig nem részegek (ami késik, nem múlik), sőt, igencsak halkak. Lehet, kéne nekik egy Gabberhammer. Egyébként közben megvolt a megnyitó is az Ooh La La-val. Még mindig nem késő leugrani, főleg lányoknak és dinoszauruszoknak, mivel nekik ingyen van. Megyek pólót venni.

Péntek 22:04
Az van, hogy lezajlott a gamedev compo. Jóóóval több release született, mint tavaly, szóval abszolút jár a kudos az emberkéknek, akik rilízeltek. Volt egy-két igazán jó darab is, nagyon jó mezőnyt láthattunk. Gondoltam, hogy így nehéz is lesz szavazni, de hála az égnek a szavazórendszert az orgák átszervezték pontozásosra, úgyhogy végül nem volt annyira nagy probléma vele. Épp most indul az Indie Game c. film a bigscreenen, közben kint kezdődik az intenzív ivás. Sok külföldi már nyakig benne van.

Szombat 9:48
Elég hamar elrepült az éjszaka. Sok érdemleges esemény nem volt, max annyi, hogy a lengyelek sikeresen behozták a lemaradást. Én is kaptam valami azonosítatlan szeszt, nem lett jó vége :D fuckings nekik érte. Azért annyira nem volt vészes a helyzet. Legalábbis volt, aki rosszabbul járt, mivel hajnali négykor leslattyogtam a budi irányába, és konstatáltam, hogy az egész szét van okádva valami lila süteményfélével. Most viszont az emberek éledeznek, volt ébresztő, mi is lezúztunk mindenféle hangos szennyet a hangfalon a biztonság kedvéért. Kickstart kávé, aztán kisbolt.

Szombat 12:15
Nagyon nagy a pangás. Azért kezdenek feléledni az emberek, a terem már eléggé tele van. A színpadon éppen pakolászás folyik, gondolom a helyet készítik elő a szemináriumoknak (meg az esti koncertnek). Sikerült időben észbekapnom, úgyhogy deadline előtt leadtam a rilízeimet. Igazából sem a zene, sem a grafika nem lett rendesen befejezve, de azért elmegy. Majd néznek nagyot, háhá ;D

Szombat 14:07
Megpróbáltam egy kicsit aludni, de 10 perc múlva a SIDRip rázendített a soundcheckre, én meg úgy befostam, hogy maradandóan felébredtem. Leírhatatlan mértékű fuck you azokra a területekre. Ajánlom, hogy jó legyen a show :D Nemsokára megkóstolhatjuk a fotókompót.

Szombat 15:40
A fotó compo egész jó volt, bár idén egyetlen kiemelkedő alkotás sem került nevezésre. Most épp válogatott eyecandy megy a bigscreenen az Epic Games szeminárium keretében. A legújabb Unreal engine üt. Bár nagyon nem köt le az előadás. Helyette hegesztettem egy kis 256b introt.

Szombat 17:53
Beadtam az intrókat, és született egy wild. Egy igen érdekes wild :D nemsokára kezdődik a zenecompo, erre nagyon kíváncsi leszek :)

Szombat 20:02
A zenecompo bizony jól elhúzódott, ugyanis 24 entry volt, és nem előzsűriztek. Bár az is igaz, hogy a 24 trackből egy-kettő kivételével mind nagyon színvonalas volt, úgyhogy ha most is úgy kéne szavazni, hogy első három helyezett, nagy bajban lennék. Szoros mezőny volt, de tényleg. Kíváncsi vagyok, mennyire sikerült hatni az emberekre a chiptuneos rock and roll boogieval :) Rögtön utána megtartották a grafika compokat is, de az - szerintem - jóval gagyibbra sikerült. Kevés rilíz, abból is nagyon sok befejezetlen, kaotikus vagy csak simán rossz munka. A két kategóriából együtt talán három kép tetszett. Most viszont megint zenére készülünk: a SIDRip Alliance nemsokára zúz!

Vasárnap 00:01
Már csak a demo compo van hátra, minden mást kivégeztünk. Nagy szívfájdalom, hogy a 256b introm nem teljesen úgy futott a compogépen, mint nálam dosboxban, viszont az, hogy a bakelitlemezes browser intrónk meg se moccant (és ezt az orgák természetesnek vélték :)) az aztán pláne betett. Úgyhogy mindenki bekaphatja. Pedig zene is volt, meg mozgás, meg minden. Nézzétek meg! Tényleg. No de félretéve a rinyát, beszéljünk a compokról. A wild tök jó volt. Mi tarolni fogunk, ezt most megmondom! A 256b átlagos volt, kivéve a szokásos digimind és fsqrt munkákat. Ezeket az emberek el kéne távolítani innen minél hamarabb, mert nem normálisak :D Atomjó produkciók voltak. Intróban középszerű felhozatalt kaptunk, de a tokiói úriember alkotása azért ott is ütött rendesen. Nemsokára demó compo, elvileg 8 entryvel.

Vasárnap 01:21
Vége a compo nightnak. A demókból végül 12 volt, nem 8. Ráadásul egész jók! Sőt, volt egy-kettő, aminél kerestem az állam. Összeségében elmondhatjuk, hogy nagyon jó rilízeket kaptunk idén. Egyedül a grafika compo volt kicsit csalódás, de a többi azt is lazán feledteti. Gratula mindenkinek, aki hozott anyagot! Most megyünk a szokásos vízipipa-sessionre, aztán valamikor hajnalban eredményhirdetés!

Vasárnap 02:58
Megvolt az eredményhirdetés. Ahogy az várható volt, az intró mezőnyben utolsó lettem, de ez van. Ami fontos, hogy sikerült bezsebelnem két ezüstérmet freestyle gfx és zene kategóriában :) Utóbbira különösen büszke vagyok, nagyon jól esett. Gratula illeti még Alex 'Bassline' Baxxtert az újabb Necrophone nótával elért harmadik helyért, valamint Lucille-nek is jár a respect a kézirajzos bronzérem okán! Meg úgy egyáltalán mindenkinek, aki hozott valamit :) Jók voltatok! Így tovább! Most pedig megyünk ünnepelni!

Vasárnap 08:30
Az ünneplés sajnos nem tartott sokáig, mivel az emberek nagy része fogta magát, és lelécelt. Vagy elment aludni. Odakint ellófráltunk meg eldumáltuk az időt pár arccal hajnali fél ötig, de utána jobbnak láttuk inkább nyugovóra térni. Most pedig pakolunk, aztán elköszönés és könnyes búcsú.

Ez volt tehát az idei függvény. Hatalmas gratula minden indulónak és természetesen a szervezőknek! Köszönjük a remek hétvégét ismét. Baromi jól éreztem magam, az meg, hogy végre zene compóban is érmet szereztem, ráduplázott az élményre :) Jövőre is lesz, mert kell. Over & out.

Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki!
AMIGAAAAAAAAAAA